Bli kjent med kunstnerne i Galleri2b

Bli kjent med kunstnerne i Galleri2b

Frode Burås  Camilla-Norel Overaa Sylwia Kowalska Rita cecilie Kjexrud
 Solfrid madsen Anne Grete Flønes Elisabeth Sollner Tonette Løkkebø Bianca Marie Nilsen

Vi er Galleri2b. 

Galleriet består av 7 kunstnere som har blitt forespurt om de vil selge kunsten sin via vårt nettgalleri. I tillegg til disse 7 kunstnerne, maler Tonette og Bianca, malerier som selges i nettgalleriet. Det å velge ut kunstnere som skulle representerte starten for galleriet, var en viktig prosess for oss. Det fins flere nettgallerier med mange kunstnere som selger malerier. Vårt konsept er bygd opp rundt tillit, samhold, medbestemmelse og at alle skal bli sett. På nåværende tidspunkt har vi ikke satt et tak på hvor mage kunstnere galleriet kommer til å bestå av, men det er viktig for oss at alle skal skinne og få markedsført sine verk. Ingen av våre kunstnere skal føle at de "drukner" i nettsiden. 

Når vi startet prosessen med å lete etter kunstnere, oppdaget vi at det er mange dyktige folk der ute, men de har ikke klart å markedsføre seg og sine verk. Noen av våre kunstnere har stilt ut på utstillinger, solgt en del malerier, men vårt ønske er å løfte dem enda mer frem, slik at du kan bli kjent med dem. I denne artikkelen skal vi gi deg en kort presentasjon av alle kunstnerne. På et senere tidspunkt kommer vi til å presentere en og en kunstner.

 

Presentasjonen starter med Anne Grete Flønes. 

Tonette, som startet Galleri2b, ble kjent med Anne Grete Flønes, i et galleri de selger bilder. Både Tonette og jeg liker maleriene til Anne Grete, så gleden var stor når hun takket ja til å bli en del av Galleri2b. Hun er glad i å tegne og har hovedsakelig et figurativt utrykk. Anne Grete, er en utpreget kolorist. Hun maler ut i fra hva hun ser, og så plukker hun ut det hun vil ha frem og fanger det på lerretet. Sterke klare farger er viktig for henne. Motivene er ikke planlagt på forhånd. De utvikler seg gjennom maleprosessen, før det plutselig dukker opp et eller flere motiver. Det som synes som et avsluttende stadium blir ofte en start på en ny prosess. Maleriene gjennomgår stadig transformasjoner. Anne Grete beveger seg i grenselandet mellom det figurative og det abstrakte uttrykk, og varierer mellom tydelighet og det skjulte. Maleriene består av mange lag. Hun er juryert inn som medlem i NFUK (Norsk Forening for uavhengige kunstnere). Anne Grete har hatt mange utstillinger i inn- og utland. I 2015 ble et av hennes malerier solgt til en samler i New York fra kunstutstilling hos Agora Gallery.

Når jeg personlig ser på Anne Grete Flønes, sine malerier blir jeg glad og får en lykkelig følelse inni meg. Det er noe med alle disse sterke fargene som fanger blikket ditt og gjør at du blir stående og betrakte maleriet. Glede og positivitet gjenspeiler seg også i malerienes titler. For å nevne noen "Glad laks, La oss leve for hverandre, It`s hope og nettverksbygging". 

 

Neste ut å presentere er Camilla-Norel Overaa. 

Det å komme hjem til Camilla, og se hennes verk gjorde et stort inntrykk på meg. I det døren gikk opp, kom det ut en fargesprakende dame, med et stort smil og masse godt humør. Etter kun få sekunder var jeg sikker på at dette kom til å bli et spennende møte, og det ble det. Hun tok meg inn i stuen, og hadde tatt frem mange flotte malerier og trykk. Det var overveldende å se alt det denne damen har skapt. På veggene hang det gedigne malerier, som hun har brukt mange, mange år på å male. Når jeg stod inne i stuen til Camilla, gikk det opp for meg at enkelte er født med, et helt spesielt talent, og i dag fikk jeg møte en av disse personene. 

Camilla-Norel Overaa maler figurativt, og er fascinert av kropp og menneskers uttrykk i gamle dager, gjerne i kombinasjon med noen tidsriktige elementer. Hun maler ofte ton - i ton, og liker å kombinere ulike teknikker som for eksempel bladgull, tegning og skrift.

 Camilla-Norel Overaa har gått tegning, form, farge på videregående, samt gått på Asker kunstskole. Hun har etter dette mange års erfaring innen male-teknikk, hvor hun har gjort flere ulike oppdrag innenfor bestillingsverk for privatpersoner og bedrifter, samt malt opp egen samling. Hun har hatt separat kunstutstilling på Oscarsborg festning. Camilla er utdannet sosionom og terapeut, og jobber som familieveileder. Hennes mangeårige arbeid med mennesker preger hennes blikk og valg av motiver i maleriene sine. Mennesker går som en rød tråd gjennom Camillas liv og penselstrøk.

 

Vi finner Elisabeth Sollner på Instagram

For å knytte til oss flere kunstnere leter vi på Instagram. Både Tonette og jeg forelsker oss umiddelbart i maleriene til Sollner. Maleriene hennes ga oss ro, vi syns de er vakre og passer godt på veggen i de fleste hjem. Selv sier Elisabeth Sollner, at hun ønsker å undersøke spennet mellom stillhet/det enkle-og bevegelse. Kan disse motsatsene forenes i et uttrykk og likevel beholde hver sin egenart og kvalitet? Hva skal til for å bygge bro over de ulike uttrykkene og få til en dialog med lerretet? Hvilke farger, streker og former ønsker å bli synliggjort for at innholdet i bildet skal resonnere med hennes indre fortelling-og gjenkjennelse? Sollner benytter ofte akryl, pastell og kull i sine malerier. 

 

Solfrid Madsen blir en del av Galleri2b

Hun dukket opp i livet mitt 17 februar, kl 08.10, en gang på 80 tallet. Eller jeg dukket opp i hennes liv på det tidspunktet, for hun er min mor. Som liten kan jeg huske at jeg hadde en kreativ mor. Hun malte, lagde nisser, smykker, drasset med seg kvister hjem og lagde noe av dem, og prydet veggen med blomsterbindingskranser som matchet den lakserosa skinnsofaen på 90 tallet. Når jeg sa til min mamma at jeg skal starte et nettgalleri, ble hun meget interessert, og det var en selvfølge for meg å ta henne med i galleriet. Ikke fordi hun er min mor, men fordi jeg syns hun er dyktig. 

Solfrid Madsen, har alltid likt å male og få utløp for sin kreativitet. Hun har gått tegning, form og farge og er utdannet aktivitør. I en periode jobbet hun for en kjent kunstner og solgte malerier. Solfrid har erfaring fra a male med mange forskjellige teknikker, men foretrekker å male på store lerret med fingrene. Hun er kjent for å være dyktig med fargesammensetninger og skape harmoni i bildene. 

 

Tonette finner Rita Kjexrud

En dag ringer Tonette meg og er ivrig i stemmen. Hun har kommet over en kunstner på Instagram som heter Rita Kjexrud. Tonette er så spent på hva jeg syns om maleriene. Etter å ha sett på noen malerier er jeg helt enig med Tonette "Rita må bli en del av Galleri2b". Bildene til Rita er fulle av energi, de er sterke og man kan tolke dem slik man ønsker. 

Rita Cecilie Kjexrud, har gjennom hele livet hatt kreative prosjekter på gang og vært interessert i ulike former for kunst. For noen år siden begynte hun med akrylmaling på lerret, og dette har fanget hennes interesse mer og mer. Rita maler abstrakt og forsker stadig på nye teknikker. Hun liker å prøve ut nye metoder for å få frem nye uttrykk i maleriene.

Sterke farger er ofte i fokus på Ritas malerier, og hun ønsker å spre fargeglede med maleriene sine. Nettopp fordi fargene er viktig gir Rita maleriene titler med referanse til fargene på maleriet. Hun ønsker at betraktneren selv skal avgjøre hvilke andre opplevelser de får av maleriene og ikke bli styrt av en figurativ tittel. 

 

Frode Burås dukker opp

Frode sender oss noen bilder på mail, og disse bildene bruker vi den del tid på å studere. De er annerledes enn alle de andre bildene vi har i galleriet, de er morsomme og litt absurde, men glade, med masse humor og fine farger. Det er helt klart at Frode må bli en del av galleri2b. Han er foreløpig den første og eneste mannen, men vi håper han ikke er den siste.  

Frode Burås, gikk på SHKS i forrige årtusen, på institutt for metall, men er nå mest glad i penselen, det er nok motstand i et bilde, om man ikke skal måtte bøye stål for å få fram uttrykket. Han kaller seg figurativ ekspresjonist, hva bildene uttrykker er det opp til betrakteren å finne ut, men han tenker han har hjulpet dem godt på vei.

 

Sylwia Kowalska

Sylwia Kowalska, liker å utfolde seg på store lerret. Hun er opptatt av skaperprosessen og magien som oppstår mellom seg selv og maleriet. Hun har ikke behov for å male med sterke farger, men liker å se hva kontraster kan utrette.

 

Tonette Løkkebø. 

Tonette har alltid likt å tegne og male. Allerede som syvåring lærte hun å male av en privatlærer.  Hun maler intuitivt på følelser og blir inspirert av farger, følelser, natur og mennesker hun møter på. Malingen har alltid gitt henne ro, glede, energi og vært Tonette sin uttrykksform og et sted hun kan la følelsene få utløp for sin kreativitet. Maleriene blir til i rommet mellom det tilfeldige og kontrollerte. Hun liker å arbeide med friske farger på store lerret, som gir en behagelig opplevelse når de henger på veggen. For Tonette er det viktig at maleriet er med på å skape en god stemning i rommet, og hun elsker å se hva ulike farger og teksturer kan gjøre med et hjem. Hun tar imot bestillinger utifra kunden sine ønsker og behov. Mange velger å sende Tonette et bilde av rommet maleriet skal henge i. Da kan hun skape et bilde som passer inn i rommet. 

Tonette er utdannet markedsfører, og har jobbet som markedssjef for et firma i Oslo. Hun har opparbeidet seg erfaring innenfor sosiale medier, og er Google sertifisert. På Markedshøyskolen i Oslo,(Nå høyskolen Kristiania), knytter Tonette kontakt med Bianca Marie Nilsen. Årene går og hver for seg opparbeider Tonette og Bianca seg forskjellig erfaringen innenfor markedsføring. ved siden av jobb som markedssjef, maler Tonette malerier som hun selger i et galleri. Etter mange møter og planlegging skaper de to damene Galleri2b.no. 

 

Bianca Marie Nilsen. 

Med utdanning som markedsfører, stor skaperlyst og et brennende ønske om å drive sin egen bedrift, starter hun opp Galleri2b.no, sammen med Tonette Løkkebø. Bianca, har alltid vært kreativ, eventyrlysten, og sett etter spennende muligheter som dukker opp i livet. For henne ble det en selvfølge å takke jeg til å starte opp galleriet sammen med Tonette. 

Bianca, har gått tegning, form og farge. Hun har alltid likt å være kreativ og teste nye teknikker på store lerret. Inspirasjonen kommer fra musikk, hverdagslivet, bøker og trangen til å skape når hun ser forskjellige farger. Bianca liker å utvikle seg og teste nye teknikker, for å skape spennende kunst. Hun planlegger aldri et bilde, men maler på impulsivitet for å se hva som dukker opp på lerretet. 

Galleri2b, har mange spennende prosjekter som vi gleder oss til å dele med deg. Vi anbefaler alle til å melde seg på nyhetsbrev, det er kun de som abonnerer på nyhetsbrev eller kjenner noen i gallerier, som kan benytte seg av tilbud. Nederst på nettsiden, er det en egen kolonne for å melde deg på nyhetsbrev. Vi kommer ikke til å spamme mailen din, men sende deg informasjon som er til fordel for deg.  

galleri2b, ønsker deg en fin dag og håper du tar en titt på maleriene i galleriet. 

 

 

 Finn ditt favorittbilde 

Vi håper du ble litt bedre kjent med kunstnerne i Galleri2b. Følg med for flere spennende oppdateringer fra galleriet, og ta en titt på maleriene. 

 

 

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar