Bli litt bedre kjent med Cecilie stjernholm Jensen

Bli litt bedre kjent med Cecilie stjernholm Jensen

Les denne spennende artikkelen om kunstneren Cecilie Stjernholm Jensen. 

Vi er så heldige å ha Cecilie Stjernholm Jensen som kunstner i Galleri2b. For tiden studerer hun på Nydalen kunstskole for å bli å billedkunstner. I denne artikkelen kan du bli litt bedre kjent med Cecilie. Dette er en dame som har levd et innholdsrikt og spennende liv, og hennes interesse for kunst startet tidlig. 

Cecilie Stjernholm Jensen

Foto: Cecilie Stjernholm Jensen 

 

Sangfuglen forelsker seg i dirigenten

Når Cecilie var 17,5 år gammel sang hun i kor sammen med søsteren sin. Dette koret skal endre Cecilie sitt liv, og legge føringer for livet hennes og det hun kommer til å oppleve videre i livet.

 En dag står Cecilie utenfor korlokalet sammen med søsteren sin. Forbi henne passerer mannen som er dirigent for koret. I det dirigenten passerer sier Cecilie til søsteren sin «Er den tullingen der dirigenten for koret?». Ja svarer søsteren til Cecilie.

 Men denne «tullingen» skal senere imponere Cecilie og vekke hennes hjerte. For det viser seg at han ikke kun er en tulling, men også en «gal» kunstner, som både er spesiell, utadvendt og litt rar. Det viser seg også at han er en svært anerkjent dirigent, som reiser verden rundt og organiserer store renommerte konserter. Selveste Luciano Pavarotti var sanger på mange av konsertene. Cecilie kan fortelle at det har vært en spesiell opplevelse å være borddamen til Pavarotti på gallaer etter premierer.

 

 

Foto Cecilie og Jan 

Når Cecilie møtte sin utkårede var kun 17,5 år gammel, og denne dirigenten ved navn Jan, var 33 år. Det var mange som hadde noe å si om dette forholdet, og mente det aldri ville vare. Men det viser seg at kjærligheten skal være sterk mellom de to. I dag har dirigenten og den unge kordamen levd sammen i 35 år. De har to nydelige barn sammen, to bonusbarn, fosterbarn og hele seks barnebarn.

 

Cecilie tenker tilbake, og det slår nesten gnistrer i historiene når hun forteller. Jan og Cecilie, har reist verden rundt sammen, og opplevd mye spennende. 

 

 En ting Cecilie aldri glemmer er «Verdis Requem konsert i 1990», den ble avholdt i Arena De Verona i Italia. Til sammen deltok 3000 sangere, og selveste Pavarotti var en av dem. I det Pavarotti entret utendørs scenen, lyste månen opp bak ham. Det var som å være til stede i et eventyr. Pavarotti, sang så vakkert og kraftfullt at hårene reiset seg på kroppen. Publikum tente små lys i sommervarmen, og på første rad blant publikum satt prinsesse Lady Diana.

Foto: Jan og Cecilie 

 

Er det etter denne hendelsen at Cecilie har blitt i overkant opptatt av kongefamilien? Cecilie elsker å stelle i stand til fest og feire når de kongelige gifter seg eller har andre store markeringer. Da invitere Cecilie sine venninner til fest med lange kjoler, diademer, canapeer, bløtkake og selvfølgelig noe av det Cecilie liker aller best, Champagne. Nå gleder Cecilie seg til neste generasjon kongelige gifter seg, så hun kan inviterer til stor fest.  Hvis du ikke er en av dem som står på gjestelisten til kongefamilien, så kanskje du kan sende et brev til Cecilie?

 

Reiser er noe av det som inspirerer Cecilie 

Cecilie sine reiser til nært og fjernt har inspirert henne til hennes vakre fargesammensetninger. Av fagfolk har hun fått flotte tilbakemeldinger på god fargeholdning, koloritt og sammensetningen av farger i maleriene hennes. Selv om hun bruker mye farger klarer hun å skape en harmoni i maleriene.

Stort maleri Kundalini

Foto: Kundalini fra kolleksjonen "Indre landskap"

 

 Cecilie, har åpnet hjertet sitt for mange barn og unge. 

Livet til Cecilie har ikke kun bestått av å være glamorøs, drikke champagne og omgås kjendiser. Hun har et stort hjerte og har alltid brydd seg om andre, og ønsket at de rundt henne skal ha det godt.

Helt fra hun var liten har hun hatt et brennende ønske om å gjøre en forskjell for barn som har utfordringer i livet. I mange år jobbet Cecilie for Bufetat. Dette ga henne muligheten til å gi barn kjærlighet, glede, omsorg og, en trygg forutsigbar hverdag. Hun har kunnet hjelpe barn ved å være fosterhjem, beredskapshjem og besøkshjem. Dette har vært svært givende for Cecilie, men også til tider utfordrende. I tillegg til dette har hun vært frivillig i «Homestart». Det er en organisasjon som hjelper småbarnsforeldre i en hektisk periode.

Cecilie har sett hvordan barn og unge kan uttrykke mange følelser ved å male. Det kan være godt å bearbeide det vi har inni oss ved å male det ut av kroppen. Denne erfaringen ved å jobbe med barn og ungdom som har det vanskelig, har gjort at Cecilie kan kjenne på mange følelser. Disse følelsene har hun alltid med seg videre i livet, og de kommer som uttrykk i hennes malerier. Selv om Cecilie maler glade malerier, kan man noen ganger føle en litt skjør, sårhet i maleriene. Ikke på en trist måte, men som noe vakkert. Cecilie ønsker å legge vekt på det som er positivt og hente frem styrken vi alle har i oss. Selv om ting kan ha vært vanskelig, kan vi male ut både triste og glade følelser.

SO hum

Foto: "So hum"  - Indre landskap

 

 Cecilie har lang erfaring med å male og selge malerier 

Cecilie har alltid likt å male og utfolde seg på lerretet. Hennes malerier er ofte preget av glade farger og lette strøk. En av Cecilie sine venner, ser et av Cecilie sine malerier. Hun forelsker seg i malestilen til Cecilie og sier hun vil kjøpe et maleri. Cecilie tar med seg tre malerier slik at denne damen kan velge et maleri. Det ender med at hun ikke klarer å velge et, så hun kjøper alle tre. Damen ble så glad for disse maleriene, hun spratt en champagneflaske og feiret med et glass sammen med Cecilie. Dette ga Cecilie en piff og gjorde at hun begynte å male mer, og utvikle seg som kunstner. Mye av inspirasjonen hentet hun fra sin dyktige venninne Karina, som maler nydelige malerier.

 

Familien betyr mye for Cecilie  

Familie er noe av det viktigste for Cecilie, og de er en stor sammensveiset gjeng som støtter hverandre. Hun elsker å invitere venner og familie på besøk, og stelle i stand med middager og hygge. Spesielt til jul. Hjemme hos Cecilie er det ofte pyntet til jul allerede 1 desember og pakkene er ferdig handlet inn i midten av oktober.

Foto: Familien til Cecilie Stjernholm Jensen 

Cecilie henter mye av sin inspirasjon fra venner og familie. De gode følelsene hun kjenner på ved å være sammen med de hun er glad i, tar hun med seg inn i maleriene. Hun er også kreativ på andre områder enn å male. Cecilie liker å lage mat og eksperimentere med forskjellige oppskrifter. Ved å lage mat får hun brukt mye av sin kreativitet og samtidig vært sammen med de hun er glad i. Dette har resultert i en kokkeklubb som består av Cecilie, hennes søster og en god venninne. De heter 3 Kokkiner, og har eksistert i hele 25 år.

 

Naturen er noe av det som inspirer Cecilie

Cecilie bor i Sandefjord. HUn har en fantastisk utsikt til naturen, som gir henne inspirasjon når hun maler. Cecilie elsker å gå lange turer og må alltid gå ned til bryggene. Trekke pusten langt ned i lungene, se på havet og føle harmoni. Meditasjonsyoga, er noe Cecilie benytter i sine malerier. Hun mediterer ofte før hun maler og har på yogamusikk i bakgrunnen. Dette er også noe hennes malerier gjenspeiler. Mange av de som kjøper maleriene til Cecilie, nevner at de føler ro, harmoni og glede når de betrakter Cecilie sine verk.

 

Veien mot å bli billedkunstner 

Nå studerer Cecilie på Nydalen kunstskole for å bli billedkunstner. Hun er svært begeistret over hvordan skolen legger vekt på å innlemme den enkeltes historie og uttrykksbehov i den kunstneriske prosessen. Ved å studere på denne skolen lærer Cecilie å utvikle sin kunstneriske egenart, og finne seg selv som kunstner og uttrykk. Det å studere på en kunstskole har gitt Cecilie mer kunstforståelse, noe som er nyttig når hun jobber med sine egne verk. Det å skape et solid håndverk ved å benytte egen kreativitet, og kunnskap har vært nyttig lærdom for Cecilie. Dette er noe vi tydelig kan se i hennes siste kolleksjon «Indre landskap» Hvor hun allerede har utviklet seg mye som kunstner. Den nye kolleksjonen har fått svært god kritikk og mange har forelsket seg i disse maleriene. Indre landskap, er malt med tanke på å gi assosiasjoner til ro, velvære, lykke, ta et pust i bakken og nyte livet. Hun ønsker at den som ser på maleriet opplever estetiske inntrykk, energi og gode synsutrykk.

 Cecilie har hentet mye av sin inspirasjon og lært av Hege Sandtorvs «skap magiske malerier» Hun har også gått i lære hos billedkunstner Anette Martens og gått på kurs hos Cathy Mevik.

Har du noen spørsmål til Cecilie, så send oss gjerne en melding eller legg igjen en kommentar. Kanskje du ble inspirert til å begynne å male, eller ønsker å se noen av Cecilie sine flotte malerier. 

Trykk på lenken for å se Cecilie Stjernholm Jensen sine malerier. 

https://galleri2b.no/collections/cecilie-jensen

 

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar