4 Tips til deg som vil lage makrame

4 Tips til deg som vil lage makrame

Jolanta Gruca, lærer deg å lage makrame

Det å lage produkter av makrame er en lang og tidkrevende jobb. Jolanta Gruca, har lang erfaring med å lage makrame, og ønsker å dele med deg hvordan hun skaper sine flotte kreasjoner. 

1. Finn inspirasjon. 

Jolanta Gruca, henter mye av sin inspirasjon fra naturen. Hun kan la seg begeistre av et tre, hvordan grenene brer seg ut og fargespillet mellom bladene. Dette er også en av grunnene til Jolanta sine fargevalg. 

2. Collage .

Plukk med deg noe fra naturen, ta det med hjem og sett det sammen i et collage. Jolanta er svært opptatt av pinnene hun bruker i sine kreasjoner. Alle pinnene er plukket ute i naturen, og har blitt slipt for hånd. Jolanta plukker med seg blader, mose og stener hjem. Dette legger hun sammen på bordet, lager et collage, og bestemmer seg for fargevalg og stil på sin makrame. 

3. Materialvalg.  

Noe av det viktigste når man lager makrame er å bruke riktig materialer. Du må bestemme deg for hvilken type garn du skal benytte, og hvor tykt det skal være. Eks. det passer kanskje best med tynt garn til små kreasjoner. Jolanta, liker å blande forskjellige type materialer i sine makrame. Dette gjør kreasjonen spennende og skaper kontraster. 

4. Arbeidsplass

Det tar lang, lang tid å lage en stor makrame. Finn deg et ste då jobbe hvor du har god nok plass til å stå, bøye deg ned og kanskje plassere en stol for å sitte. Heng opp pinnen, fest den godt og lag makrame på selve pinnen. Hvis det er første gang du skal lage makrame, anbefales det å begynne med et mindre produkt. Lage noen små ting, for å lære deg teknikken. 

Vi ønsker deg lykke til med din makrame.  

send oss gjerne spørsmål engående makrame, vi svarer deg så godt vi kan :). 

 

 

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar