14 år gamle Andreas gikk fra "Skating til Painting"

14 år gamle Andreas gikk fra "Skating til Painting"

Galleri2b støtter kreative barn og ungdom. 

Denne uken kan du lese om Andreas Kaasa Andersen i Varden.no. Andreas er en av våre kunstnere under 18 år som selger kunst via Galleri2b.no. 

Meg selv "Bianca Marie Nilsen" er opptatt av at barn og unge skal ha muligheten til å ha en hobby, idrett eller utøve annen interesse. Jeg tror dette har stor påvirkning på hverdagen, gleden og det å være sammen men andre med samme interesse. Som liten, ungdom og store deler av mitt voksne liv var jeg en del av hestemiljøet. Dette har hatt stor betydning for mitt liv og den jeg er i dag. 

Men det er ikke slik at alle har mulighet til å være med på idretter eller hobbyer som koster penger. Tanken bak mitt prosjekt er at barn og unge under 18 år får muligheten til å selge sine malerier kostnadsfritt via Galleri2b.no. Det å male er absolutt ikke gratis. Det koster en del for lerret, maling og annet utstyr man har behov for. 

Prosjektet er helt i startfasen og Andreas Kaasa Andersen er en av de første i prosjektet. Jeg hadde lenge gått med tanken om å starte opp med å formidle kunst av barn og ungdom, men ikke kommet i gang. En dag surfer jeg på telefonen og ser Andreas sine flotte malerier. "Der er han" tenkte jeg. Dette er den første jeg vil ha med i prosjektet. Jeg kontakter Andreas og nå er han en del av Galleri2b. 

Allerede første måneden solgte Andreas mange malerier. Det er tydelig at flere liker tanken bak prosjektet. Folk liker kunst av barn og handler malerier av barn og ungdom. Utover høsten er det flere barn og ungdom som skal legges ut på nettsiden. Vi får svært mange mail, men jeg kan dessverre ikke takke ja til alle. 

 

Lavrans Borgen er mentor for Andreas

Mange av dere kjenner til Lavrans Borgen. Han er en av de som har solgt flest malerier via Galleri2b. Jeg fant også Lavrans i sosiale medier og så et stort potensiale i denne gutten. Han fikk muligheten til å stille ut på Oppsal senter. Der har Lavrans hatt og har fortsatt et fantastisk salg. Prisene til Lavrans øker i takt med etterspørselen og etterspørselen er stor. Det siste året har Lavrans brukt mye tid på å bygge seg opp på Tik Tok og Instagram. Med stor suksess!.  

Lavrans Har blant annet solgt et maleri til den kjente fotballspilleren Martin Ødegaard, og har fått bestillinger av flere kjendiser og kunstinteresserte. Med en slik stor suksess, tror jeg på det å gi noe tilbake og støtte andre som er på vei opp. Jeg ga Lavrans den store oppgaven å være mentoren til Andreas. Disse to guttene har allerede knyttet bånd og Andreas har en gutt på omtrent samme alder som kan gi gode råd, tips og veiledning.  

Dette er helt i startfasen, men jeg er spent på hva det kan utvikle seg til i fremtiden. Målet er at de unge kunstnerene som kommer inn i galleriet skal få en person som kan veilede og svare på spørsmål. Men aller viktigst er at de unge kunstnerne føler de blir støttet og veiledet av andre med samme interesse. 

Skatehallen til Andreas brant ned

I Varden denne uken kan du lese om Andreas som byttet ut skating med painting. 

Andreas forteller til Varden at i september 2020 brant skatehallen i Skien ned. Andreas hadde skatet hjem rett før det begynte å brenne. Beskjeden om at den høyt elskede skatehallen hadde brent ned, kom som et sjokk på Andreas. Han gråt og var lei seg. Andreas bor rett ved hallen og hadde ca 20 venner som han pleide å skate sammen med. Denne historien forteller oss hvor viktig det er at barn og ungdom har et sted de kan møtes, utøve noe sammen og være en del av et felleskap. 

Kommunen fikset ny hall, men den var ikke like fin og mange sluttet å skate. Moren til Andreas har tidligere tegnet og malt mye. Det er tydelig at det å være kreativ og kunstnerisk har gått i arv. Andreas overtar noe av moren sitt tegneutstyr og begynner å tegne og male. Moren til Andreas er en av de som støtter Andreas mest. Hun lærer Andreas mye om farger og kommer med tips når han trenger det. 

Andreas liker å utfolde seg med sterke farger på store lerret. Han er så glad i å male og tegne at han nesten ikke får sove for han tenker på alt det han vil male. Slik er det ofte med de som er kreative. Noen står opp midt om natten og begynner å male noe de tenker på eller føler. 

Det er stor stas at Andreas har gitt et maleri til bandet "Undergrunn" (UG). 

Det blir spennende å følge med på Andreas i fremtiden og ønske velkommen til alle nye kunstnere som skal legges ut i galleriet.

Det hadde vært gøy å komme i kontakt med andre som kan bidra i prosjektet. Dette er helt i utviklingsfasen, men jeg har mange planer om hvordan det skal utvikles videre. Kanskje du har et lokale hvor barn og unge kan få stille ut kunsten sin? 

I dag var jeg i en kafe og kjøpte kaffe. De hadde to norgesglass på disken. På det ene glasset stod det "Badepark" på den andre glasset stod det "Tusenfryd". Jeg tok selvfølgelig alle myntene jeg hadde og puttet i glassene.  

Kanskje du har en kafe du vil friske opp? Du kan henge opp flott kunst av barn og ungdom og de får et sted å vise frem kunsten sin og selge. Vinn-Vinn. 

 

Trykk på lenken for å se den flotte kunsten til Andreas 

https://galleri2b.no/collections/andreas-kasa-andersen-13-ar

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar